top of page
Ieškoti

Treniruotė su Jurge : Tiems kurie nori gyventi - reikia kovoti

Atnaujinta: 2021-04-10


MERGINA SU BOKSO PIRŠTINĖMIS

Prieš keletą metų mergina su bokso pirštinėmis būtų kėlusi nuostabą, tačiau šiomis dienomis kovinis sportas ypatingai populiarus ir pritraukia vis daugiau merginų dėmesio. Fitbokso studijoje, vakarinėje treniruotėje, merginos nekantriai laukia užsiėmimo: vyniojasi bokso bintus, matuojasi pirštines, kalbasi apie nuveiktus dienos darbus, savaitgalio planus... Kiekviena mergina turi savo ypatingą istoriją ir motyvaciją – kodėl ji čia. Dažniausiai moteris lankyti studiją motyvuoja efektyvūs ir emociškai iškraunantys pratimai, technikos mokymasis, nauji potyriai, bendravimas. Viena mūsų lankytojų – Jurgė – studijoje lankosi jau pusę metų ir teigia, kad čia ji atrado tai, ko ilgai ieškojo: ,,Mano gyvenimo moto – įveikti tai, kas neįveikiama, pasiekti tai, kas nepasiekiama!

Esu maksimalistė – gyvenime nuolat judu pirmyn. Visada mėgau aktyvų laisvalaikį, ieškodavau, kur galėčiau save išreikšti: ir štai netikėtai apsilankiau Fitbokso studijoje. Ta nepaaiškinama veržlumo akimirka, malonus jaudulys laukiant treniruotės ir neapsakoma palaima treniruotei pasibaigus, kada jauti įtemptą kiekvieną kūno raumenuką", – savo atradimais dalinasi Jurgė.


KAIP ATRODO TRENIRUOTĖ?

Prasidėjus treniruotei, sportininkė kartu su grupe atlieka apšilimo pratimus, o vėliau imituoja įvairius kovotojo veiksmus. Jurgės treneris Maksimas šią specifinę užduotį vadina „kova su šešėliu“. Jos metu sportininkas stengiasi pademonstruoti savo techniką smūgiuodamas į orą. Viena vertus, užduotis nėra sudėtinga, tačiau treniruojantis intensyviai, darosi nepalyginamai sunkiau.

Kovingą treniruotės pradžią vainikuoja šuoliukai ant platformos: treneris šypsodamasis paima laikmatį ir duoda startą. Šuoliukai reikalauja nemažai energijos ir susikaupimo, o norint pasiekti studijos sportinį normatyvą, reikia ypatingai vikrių kojų, kūno greitumo ir fizinės ištvermės. Atlikus šuoliukus, treniruotės dalyviai atsikvepia, numalšina troškulį šaltu vandeniu ir ruošiasi pagrindiniai daliai.

Pagrindinė dalis vyksta su pirštinėmis. Treniruotėje dalyviai mokomi bazinės technikos – smūgių rankomis, spyrių, įvairių kombinacijų. Ši bazinė technika – tai bendrųjų kikbokso veiksmų ir jų kombinacijų mokymasis bei atlikimas, nereaguojant į partnerio veiksmus: įdomu, efektyvu, o svarbiausia – saugu. ,,Pirštinių dalis – mano mėgstamiausia! Pradžioje atkartoti judesius nėra lengva, bet vos tik užsibrėžus konkretų tikslą, niekas negali sustabdyti: todėl drąsiai teigiu – kikboksas yra mano hobis, aistra ir gyvenimo būdas kaip įrodymas, kas esu iš tikrųjų. Juk tiems, kurie nori gyventi – reikia kovoti.“

Galiausiai vyksta funkcinė treniruotės dalis – šuoliai ant dėžių, darbas su jėgos virvėmis, pilvo preso pratimai. „Funkcinės treniruotės esmė – kuo daugiau fizinių gebėjimų ir kūno raumenų grupių vienu metu lavinančių pratimų bei užduočių, naudojant inventorių arba savo kūno svorį. Atliekami paprasti ir kasdienėje veikloje sutinkami judesiai, kurie pareikalaus kompleksinių gebėjimų ir ypatybių. Čia daugiausiai treniruojama jėga, ištvermė, kojų, rankų ir liemens raumenynas.“ – apie treniruotę pasakoja treneris.


KĄ MANO PAŽĮSTAMI?

Paklausus, ką apie Jurgės sportą mano bičiuliai, mergina neslepia džiaugsmo: ,,Aplinkiniai pastebi manyje džiugesį: šypsena nedingsta net ir po alinančios treniruotės, paliekant sporto salę. Labiausiai džiaugiuosi, kad mane palaiko ir manimi didžiuojasi mano vyras. Bičiuliai pamatę treniruočių vaizdo įrašus, juokauja, jog reikės būti atsargesniems susitikimų metu.


SĖKMĖS RECEPTAS

"Taisyklinga mityba, kassavaitinės grupinės ir asmeninės treniruotės, atsakingumas, pastovumas, galimybė susikaupti ir pasikrauti geromis emocijomis, valia ir motyvacija yra tai, ko išmokstu sportuodama: esu dėkinga treneriui Maksimui ir visai nuostabiai fitboksas.lt komandai. Jie skatina siekti užsibrėžtų geriausių tikslų.“ - Teigia Jurgė.



1 118 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page