top of page
Ieškoti

Sutinkame ketvirtąjį studijos gimtadienį

Atnaujinta: 2021-04-13

2017 pavasarį įkurta Fitboksas.lt sporto ir laisvalaikio studija šiomis dienomis švenčia ketverių metų gimtadienį. Nors nuotaiką aptemdo karantinas ir stiprūs veiklos ribojimai, studijos įkūrėjas Martynas bei kiti savo paslaugas teikiantys treneriai džiaugiasi, kad veiklos nenutrūksta ir vyksta bent jau nuotoliniu būdu.


VEIKLOS PRADŽIA

Martynas prisimena, kad naujos veiklos startas nebuvo lengvas, kadangi teko susidurti su daugybe iššūkių, vis dėlto, juos nugalėti padėjo stiprus noras įkurti vietą, apimančią ne tik kovos menų sporto populiarinimą, bet ir apjungiančią geros savijautos bei laisvalaikio komponentus. Dėl to dabar, praėjus ketveriems metams, dažnas studijos lankytojas su šypsena sako, kad čia – jau antri namai. Martynas pasakoja, jog viskas prasidėjo nuo sporto klubo, kuriame tuo metu dirbo treneriu, staigaus ir netikėto veiklos sustabdymo.

„Tiesiog vieną šeštadienį gavau žinią, kad nuo pirmadienio turime išsikraustyti. Tuomet su savo kolektyvu neturėjome labai daug laiko ieškoti ir rinktis patalpų, buvo ankstyvas pavasaris ir visi aplinkui degė noru sportuoti, viskas turėjo vykti labai staigiai. Finansiškai tuomet ir nebuvau pasiruošęs, atsistojęs ant kojų, beveik neturėjau santaupų, todėl negalėjau sau leisti daryti klaidų. Pamenu, dabartinės patalpos patiko ne tik dėl neblogos kainos, bet ir dėl savo patogaus išplanavimo, lokacijos, gražių vitrinų... Žinoma, prieš pat įsipareigojant nuomos sutartimis buvo pamąstymų, kad gal mesti viską į šoną ir tiesiog ieškotis paprasto darbo, tačiau pasvarstęs kurį laiką supratau, kad jei dabar nepabandysiu - gailėsiuosi visą gyvenimą.“, - pasakoja studijos įkūrėjas.

Vis dėlto, ūkiniai klausimai pasirodė nemenkas vargas, kadangi reikėjo pasirūpinti dažymu, tatamio (grindų dangos) klojimu, rūbinių ir dušų įrengimu, inventoriaus paieška ir įvairių įrenginių montavimu „Sporto sąlygos tuo metu ir dabar skiriasi kaip diena nuo nakties!“ - juokiasi Martynas.


PIRMASIS SEZONAS


Atrodytų, kad turint patalpas nieko netrūksta! Vis dėlto, atsiranda krūva popierizmo: verslo veiklos įforminimas, sąskaitų klientams išrašymas, sąskaitų tiekėjams apmokėjimas, pajamų ir išlaidų skaičiavimas. „O šalia verda kitas gyvenimas: treniruotės, patalpų tobulinimas, studijos universitete, siekiant gauti veiklai ypač svarbų sporto bakalauro laipsnį“, - sako Martynas.

„Tačiau tuo metu nelabai galvojau apie pelną, svarbiausia atrodė daryti tai kas patinka – įkurti studiją ir teikti fitbokso paslaugas lankytojams“, - priduria jis, džiaugdamasis, kad studijos veiklos startas buvo žaibas su trenksmu – prasidėjęs greitai ir jau pačioje pradžioje pritraukęs apie 50 grupinius arba asmeninius užsiėmimus lankančių asmenų!

Paklausti, kaip veiklą studijoje pradėjo asmeniniai treneriai Maksas ir Bogdanas mini, kad turėjo ankstesnės kovos menų patirties, o prisijungė būtent Martyno kvietimu. „Dirbau treneriu ir anksčiau, tačiau Martynui pasiūlius įgyvendinti idėją atidaryti studiją, nedvejodamas prie jos prisijungiau ir sukūrėme tai, kuo dabar galima didžiuotis – ne tik studiją, bet ir puikių sportininkų būrį!“, - sako asmeninis treneris Maksas.


ANTRASIS SEZONAS


2018 studija augo ir keitėsi! Kartu keitėsi ir studijos lankytojai, tačiau, siekiant juos išlaikyti, motyvuoti bei įtraukti į veiklą, buvo formuojama ne tik sporto programa, bet ir pagrindinė studijos idėja bei vertybės. Siekdama pagyvinti veiklą, studija savo programą papildė laisvalaikio užsiėmimais, įtraukė žaidimų, konkursų bei kitų veiklų.

„Kuomet veikla įsivažiuoja ir ateina kitas etapas, pamatai kad senuosius - ištikimuosius lankytojus, keičia naujieji. Nemažai žmonių paprasčiausiai pavargsta, kitiems tiesiog nusibosta, tačiau juos pakeičia nuolat ateinantys nauji žmonės. Būtent tada pradedi suprasti, kad šiame versle, kaip ir gyvenime, svarbiausia yra tavo kuriama idėja, programa, puoselėjami principai bei vertybės, o juos turint - lankytojų nepritrūks“, - atvirauja Martynas ir priduria, kad tais metais lankytojų skaičius perkopė 70 sportininkų.


STIPRUS 2019 SEZONAS


Vėliau studijos veikla tik stiprėjo: grupės tapo ypač gausios, o informacija apie ypatingai smagius užsiėmimus sklido vis plačiau, tad fitbokso entuziastai keldavosi net į kaimynines šokių studijos patalpas, kadangi į vieną erdvę nebesutilpdavo. Vis dėlto siekiant teikti kokybiškas paslaugas pagausėjusiam sportininkų būriui, buvo nuspręsta prijungti dar viena nuolatinę patalpą ir ten įrengti papildomas rūbines, pastatyti bokso ringą bei funkcinę zoną.

„Sekant statistiką 2019 ir 2020 metai iki karantino buvo stipriausi. Studija stipriai prasiplėtė. Erdvė buvo papildyta dar viena, apie 120 kvadratinių metrų už sienos esančia patalpa su naujomis rūbinėmis, bokso ringu ir funkcine zona. Būtent todėl sezono metu į studiją vėl šiek tiek grįžo nostalgiška statybų nuotaika., - juokauja Martynas.

O į besiplečiančią studiją naujokus traukė ne tik nestandartinis treniruočių formatas, bet ir įtraukimas į kitas studijoje verdančias veiklas, skirtas kūrybiniam potencialui atskleisti, sveikatingumo būklei analizuoti, laisvalaikio projektams įgyvendinti ir ne tik! Naujokų veidus papuošdavo šypsena išgirdus, kad kiekvienas pirmą kartą studijos slenkstį peržengęs lankytojas turi galimybę įsiamžinti su bokso pirštinėmis.

DABARTINIS LAIKOTARPIS IR ATEITIS


Nors šiuo metu studijos veiklą yra apėmusi stagnacija dėl pandemijos ir veiklos ribojimų, o sportininkams sunku prisiversti sportuoti „iš namų“, treneriai nesiliauja stebinti ir kviečia į dinamiškas, tiek individualiai, tiek grupėse vedamas, nuotolines treniruotes. „Kartu su komanda nepasiduodame ir nuoširdžiai stengiamės pasirūpinti ne tik narių geros savijautos bei energijos užtikrinimu, bet ir jų įtraukimu į žaidimus ar kitas ūpą pakeliančias veiklas“,- sako Martynas.

Taip pat priduria, kad „Meilė veiklai sukūrė šaunią laisvalaikio studiją su įdomia programa ir pritraukė daugybę nuostabių žmonių. Todėl tikiu, kad visi nesklandumai yra laikini ir netrukus startuosime su nauja programa.“ Jam antrina ir Bogdanas, sakydamas, kad „Motyvacijos nepasiduoti suteikia klientų žodžiai „Ačiū už treniruotę!“ bei „Šiandien buvo puiki treniruotė“.


Martynas tiki, kad didžiausia studijos varomoji jėga yra pasitikėjimas savimi, kadangi viskas ir prasideda „<...> nuo tikėjimo savo idėja ir svajonėmis“, kurių įgyvendinimui svarbu „<...> mokėti teisingai paskirstyti savo laiką bei reikiamus resursus“.

Asmeniniai treneriai viliasi, kad po penkerių metų studija tik dar labiau sustiprės ir virs dideliu sporto kompleksu, turinčiu skirtingas zonas bei sutelkiančiu kovinio sporto entuziastus ne tik laisvalaikiui, tačiau ir varžyboms bei, žinoma, pergalėms! O, kad šiuos tikslus pasiekti taptų lengviau, treneriai lankytojams linki ne tik būti pavyzdingais ir „nepraleisti labai dinamiškų treniruočių“, bet ir „pasitikėti savimi, nepasiduoti patyrus nesėkmę bei degti noru mokytis ir tobulėti!“.


Parengė Lina M. Foto Martynas G.









434 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page