top of page
Ieškoti

Lietuvos kikbokso čempionatas 2018

Mūsų studijos sportininkai Martynas ir Bogdanas dalyvavo atvirajame Lietuvos Kikbokso čempionate. Dvi dienas trukusiame čempionate, pagal įvairias kikbokso disciplinas, dalyvavo 224 sportininkai iš 8 valstybių. 


KIKBOKSO DISCIPLINOS

​Kikboksas - tai dvikovinė sporto šaka, kurioje leidžiama smūgiuoti rankomis ir kojomis. Siekiant išvengti traumų, kovos metu dėvimos pirstinės, kojų apsaugos, šalmai, bandažas, kapos. Kova paprastai trunka 3 raundus po 2 minutes. Dvikova laimima teisejų sprendimu, surinkus taškų persvarą arba nokautu. Kikbokso turnyrai vyksta pagal įvarias kikbokso disciplinas - "Full contact", “K1”, “Kick light”, "Low kick", “Light contact”, kurios šiek tiek skiriasi leidžiamais veiksmais. Lietuvoje, šiuo metu populiariausios K1 ir Kick Light kikbokso disciplinos.

SPORTAS KURIS ĮPAREIGOJA

​ "Profesionaliai nesportuoju, tai labiau mano hobis, tačiau čempionatuose dalyvauju jau nuo paauglystės. Esu ganėtinai universalus ir prisitaikau prie skirtingų taisyklių. Seniau, kai nebuvo didelio pasirinkimo, kovojau pagal "Low Kick" arba "K1" taisykles, tačiau šiuo metu, mano didžiausia aistra - Kick light disciplina, kurioje didžiąją sėkmės dalį nulemia ne tik technika ir fizinis pasirengimas, bet ir taktika, gebėjimas valdyti ne tik save, bet ir varžovą, nuspėti jo veiksmus. Nors disciplina įpareigoja kovoti tvarkingai, pasimušti irgi tenka.. Kartais būna kokią koją paskaudą ar mėlynė atsiranda.. Būtent pagal šią discipliną Lietuvoje čempionatai rengiami jau keturis metus. Visus tuos metus pavyksta grįžti su auksu.. Kartu ir smagu, bet ir kažkiek įpareigoja, neleidžia atsipalaiduoti" sakė Martynas.




68 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page