top of page
Ieškoti

Projekto nugalėtojas 16 kilogramų svorio iškeitė į 1000 eurų.

Mažiau nei prieš mėnesį, vos atlaisvinus karantino ribojimus ir Fitbokso studijai vėl atvėrus duris lankytojams, įprastą studijos rutiną sujudino sveikos gyvensenos projektas „Metu svorį pagal Jurgį“. Projekto iniciatorius – verslininkas J. Adomavičius, ilgametis studijos lankytojas, kuriantis savo tinklaraštį ne tik apie verslą bei profesinės veiklos sėkmės istorijas, bet ir apie iššūkius bei asmeninio gyvenimo pasiekimus, susijusius su sveika gyvensena. Sukurti projektą, apjungiantį bendraminčius sveikai gyvensenai bei svorio metimui, jį paskatino ne tik asmeninis noras siekti tikslo ir numesti karantino metu susikaupusius kilogramus, bet ir aplinkinių susidomėjimas Jurgiui dalijantis treniruočių bei konsultacijų su mitybos specialiste vaizdo įrašais.


PROJEKTO IDĖJA IR STARTAS (VIDEO)


MOTYVUOJANTIS PRIZŲ FONDAS


Fitbokso studijos komanda neliko abejinga ir sutiko įgyvendinti šią iniciatyvą, parengdama sportinę programą projekto dalyviams. Ypač džiugino, kad dalyvauti projekte norą išreiškė net per 60 entuziastų! Kadangi psichologiškai sportuoti labiau motyvuoja ne tik siekiamas rezultatas, bet ir papildomos paskatos, projekto iniciatorius J. Adomavičius įsteigė 1000 Eur vertės prizą aktyviausiam dalyviui, per 6 savaites numetusiam daugiausiai svorio. Matydami šio projekto naudą bei norėdami motyvuoti dalyvius papildomai, iniciatyvą parėmė ir kiti rėmėjai, Cityrush, Snack Box, Fightershop, EPBAR sveiki batonėliai, vaišindami sveikais užkandžiais, dovanodami bokso pirštines bei mitybos planus.


POKYČIŲ PROGRAMA


Siekdami užsibrėžto tikslo dalyviai ne tik aktyviai sportavo (2-3 kartus per savaitę mažose grupelėse arba virtualiose treniruotėse), bet ir su MoVictus mitybos specialistės I. Stankevičienės pagalba sekė savo mitybą bei rinko aktyvumo taškus vykdydami kassavaitinius iššūkius. Projekto metu dalyviai kūrybiškai įgyvendino iššūkius, susijusius su sveikų receptų paieška, dalijimusi mėgstamiausiais pratimais, geriausių rezultatų siekimu bėgant, važinėjantis dviračiu ar, paprasčiausiai, vaikštant ir renkant ne mažiau kaip 45 tūkst. žingsnių per dieną.

Studijos komandos narė Toma, sekusi ir administravusi visų dalyvių pasiekimus, vedusi jėgos treniruotes bei nuolat motyvavusi dalyvius, teigia, kad „<...> labiausiai buvau nustebinta dalyvių užsidegimu bei aktyvumu“. O juk pradžioje tiek projekto iniciatorius Jurgis, tiek studijos vadovas Martynas galvojo, kad iki projekto pabaigos teliks maždaug 15 narių. Tačiau, visų nuostabai, jų liko net 40! Ir, svarbiausia, kad daugelis jų ir toliau sportuoja net ir projektui pasibaigus – reguliariai dalijasi aktyviai leidžiamo laisvalaikio ir gerinamos fizinės būklės nuotraukomis bei įspūdžiais.



PROJEKTO NUGALĖTOJAS


Nuo savo fizinės būklės įsivertinimo prasidėjo ir projekto laimėtojo K. Možeiko kelias. Dalyvis pripažįsta, kad sveikatą buvo nustūmęs į šalį, kadangi tam stigo tiek laiko, tiek motyvacijos. Dalyvis pripažįsta nepaisęs net gydytojų reabilitologų rekomendacijų, bei skatinimo numesti svorio, siekiant pagerinti būklę dėl plyšusių abiejų meniskų bei patirtų nugaros išvaržų. Tačiau prasidėjus projektui bene labiausiai nustebino vyro nusiteikimas dalyvauti ne dėl piniginio prizo, tačiau dėl galimybės pagerinti fizinę ir sveikatos būklę, dirbant su profesionalia mitybos specialistės bei trenerių pagalba. Kšyštofas pripažįsta: „Kai po pirmos sveikos mitybos ir sporto savaitės „pabėgo“ net trys kilogramai, pradėjau dar rimčiau žiūrėti į projektą ir pajutau azartą įrodyti sau pačiam, kiek svorio galiu numesti sveikai gyvendamas.“. Vos per 6 savaites jis numetė net 16 kg svorio! Paklaustas, kas buvo lengviausia, Kšyštofas nesudvejoja, kad tai – Fitbokso studijos trenerių vykdytos treniruotės, kurios buvo labai dinamiškos ir motyvuojančios, todėl net ir dabar jis neketina sustoti ir tobulins ištvermę bei sportinę formą.


„Per aspera ad astra“ (lot. Per kančias į žvaigždes) teigė romėnų filosofas Seneka. Šis posakis puikiai apibūdina vykusį sveikatingumo iššūkį, kadangi projekto metu ne vienas dalyvis, tikriausiai, patyrė sunkių dienų, kai trūkdavo energijos sportuoti, visi pratimai atrodė per sunkūs, o ir sveiką maistą mieliau būtų pakeitęs pakeliu čipsų. Tačiau, norėdami įgyvendinti svajones, dalyviai mieliau rinkosi kitokį kelią – dar daugiau judėjo, ugdė savo valią ir įrodė ne tik sau, bet ir aplinkiniams, jog galimybių ribos yra ten, kur patys jas nusibrėžiame. Didžiuojamės į studiją ateinančiais aktyvų gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis. O susidomėjusius kviečiame prisijungti ir vasaros vakarus praleisti kartu!


PROJEKTO FINALAS (VIDEO)


REZULTATAI (TOP 8)


Kiekvienas dalyvis projekto metu galėjo surinkti 155 aktyvumo taškus, taip pat pergalę lėmė KMI pokyčiai. Rezultatai :


1 VIETA Kšyštof M.153 taškai (iš 155 galimų). Gautas didžiausias taškų bonusas už geriausią pasiektą rezultatą – net 16 numestų kilogramų, per 4,88 padalas sumažėjęs KMI (Pilvo riebalai nuo 10 sumažėjo iki 3, o biologinis amžius nuo 45 iki 25 ). Jam ir atiteko pagrindinis konkurso prizas – net 1000 Eur ir 20 d. Cityrush mitybos abonementas. Sveikinam dar kartą, įspūdingi skaičiai išties! Nebadaujant, o tiesiog sveikai kasdien maitinantis ir judant.


2 VIETA Natalija M. 135 taškai!! Beje, įdomu tai, kad už 8,5 numestus kilogramus ir per 3,23 padalas sumažėjusį KMI Natalija gavo tik trečią pagal dydį bonus taškų kraitelį, į antrą vietą ją iškėlė aktyvumo taškai – ji per šias 6 savaites nepametė nei vieno taško, sąžiningai net važinėjo kas savaitę iš Kauno pas mus sportuoti.



3 VIETA Zuzanna M. 131 taškas ir vos per plauką išsprūdusi antroji vieta. Pritrūko aktyvumo taškų – tai tik dar kartą įrodo, kad pastangas reikia rodyti nuo pradžių iki galo O pagal bonus taškus būtų buvusi antroji vieta projekte, nes pamesti beveik 10 kilogramų ir KMI sumažintas per 3,5 padalas.


4 VIETA Povilas J. – Vienas aktyviausių dalyvių, per žingsnį nuo prizinės vietos. Deja, šįkart pritrūko šiek tiek kilogramų, bet skaičiai vis tiek įspūdingi: ketvirta vieta su 120 taškų, 10 numestų kilogramų ir per 3 padalas nukritęs KMI. Nesustok, Povilai, palaikom!


5 VIETA Dalius M. Taip pat surinko 120 taškų, numetė 10 kg, bet „dėka" didesnio ūgio, KMI pokytis yra šiek tiek mažesnis – 2,79.


6 VIETA Ingrida G. Puikus rezultatas! Minus 8 kg ir per 2,76 sumažėjęs KMI.


7 VIETA Edgar A. Kassavaitinės kelionės sportuoti pas mus iš Šalčininkų, numesti 8 kg ir per 2,55 sumažėjęs KMI.


8 VIETA Jaroslav P. 115 taškų, 5 numesti kg ir per 1,4 sumažėjęs KMI.


Parengė Lina M, Toma S. Foto Martynas G.

208 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page