top of page
Ieškoti

Dar vaikystėje svajojau būti mušeika!

Atnaujinta: 2021-04-13



Mergina koviniame sporte šiandien jau - ne naujiena, nors anksčiau toks vaizdas buvo tabu ir menkai siejosi su moteriškumo standartais. Beveik nuo pat studijos įsikūrimo čia sportuojanti Rūta sako: „Dar vaikystėje svajojau būti mušeika, labai mėgau žiūrėti WWE (amerikietiškas imtynes), iki sužinojau, jog jose viskas yra suvaidinta. Net kovos menų būrelį lankyti būčiau norėjusi, tačiau gimtinėje jis atsirado gana vėlai, o ir tėvai tokiai smulkutei mergaitei lankyti kovos menų nebūtų leidę”.


KAIP ČIA ATĖJAI? KOKIE BUVO PIRMŲJŲ TRENIRUOČIŲ ĮSPŪDŽIAI?


Kadangi gimtinėje išbandyti savo jėgų nepavyko, įsikūrusi Vilniuje, pagal draugų rekomendacijas Rūta pirmą kartą peržengė Fitbokso studijos slenkstį ir nuo to laiko, kaip ji pati šmaikštauja „<...> prasidėjo draugystė, kuri vis dar tęsiasi”. „Pirmosios mano treniruotės buvo pas trenerį Maksą, man labai patiko jo bendravimas, charizma, pagyrimai ir pastabos! Jos paliko nuostabų įspūdį! O kadangi turėjau labai daug energijos, po treniruotės jausdavausi, lyg galėčiau kalnus nuversti!” - sako mergina, prisimindama pirmuosius užsiėmimus Fitbokso studijoje.


SPORTAS KARANTINO METU. MOTYVACIJA.


Žinoma, pasikeitusios sąlygos apsunkina kikbokso entuziastų dalią, kadangi užsiimti fizine veikla nuotoliniu būdu tenka „prisiversti”, save motyvuoti tampa vis sunkiau. Vis dėlto, Rūta džiaugiasi atradusi sau tinkamą receptą, dėl kurio pomėgis sportuoti neišblėso: „Prasidėjus karantinui pakeičiau darbovietę, ėmiau dirbti sėdimą darbą, todėl priaugau papildomų kilogramų. Ir, nors tuo metu skeptiškai žiūrėjau į nuotolines treniruotes bei bijojau nespėti atlikti rodomų pratimų, vis tiek nepasidaviau, pagrindinius pratimus stengiausi atlikti reguliariai, kiekvienos pietų pertraukos metu. Todėl rudenį, antrą kartą grįžus į karantino režimą, sportas namuose tapo įprasta rutina.”

Kalbinama apie motyvaciją Rūta juokiasi, kad, kaip ir dauguma, artėjančios vasaros proga, nori matyti gražią figūrą, todėl kalendorius ir laikas, likęs iki vasaros - geriausia motyvacija. „Fitbokso trenerių dėka pasikeitė požiūris į nuotolines treniruotes, dabar nebebijau, jog nespėsiu kažko atlikti, jaučiu, kaip progresuoju”,- mini mergina.


APIE ASMENINIUS TIKSLUS.


Fitbokso studijos veiklos idėja apima kūno stiprinimą, sveikatos bei visapusišką žmogaus ugdymą, todėl lankytojai čia tobulina ne tik kikbokso techniką. Studijoje sportininkai dalyvauja sveikatingumo užsiėmimuose, projektuose bei iniciatyvose, kitaip aktyviai leidžia laisvalaikį. Todėl, paklausta apie asmeninius tikslus, ilgametė studijos lankytoja Rūta mini, kad ją žavi ne tik galimybė mokytis kovos menų, bet ir sveikatingumo aspektai, kuriais rūpinamasi Fitbokso studijoje: „Turiu kelis asmeninius tikslus: žinoma, kaip dauguma merginų, noriu padailinti figūrą, taip pat man svarbi sveikata. Džiaugiuosi, kad sportuojant nebesinori vartoti kaloringo maisto ar vadinamojo junk food, todėl gerėja fizinė savijauta, gražėja oda, atsiranda daugiau energijos.”

FITBOKSO STUDIJOJE ATSITIKĘ ĮSIMINTINIAUSI NUTIKIMAI.


Kiekvienas lankytojas, praleidžiantis studijoje nemažą savo laisvalaikio dalį, patiria įvairiausių šypseną ir malonius prisiminimus keliančių nutikimų. Tokių įspūdžių bagažą sukaupusi yra ir Rūta. Juokingiausiu nutikimu ji įvardija bandymą virtuoziškai spardyti kriaušę vienos iš pirmųjų treniruočių metu: „Buvau neseniai pradėjus lankyti Fitbokso studiją. Turėjome spirti į kriaušę kelis spyrius iš eilės (žemai, vidutiniame aukštyje ir aukštai, t. y. taikantis „į galvą”). Siekdama maksimalaus rezultato, taip užsimojau spirti aukščiausią spyrį, kad ne tik nepataikiau į kriaušę, bet ir patyriau fiasko visiems matant - nukritau! Gerai, kad grindys buvo minkštos!”. Su šypsena Rūta prisimena ir kitą atvejį: „Eidama į treniruotę galvojau, kad jau esu neblogai pasportavusi ir boksuojuosi beveik profesionaliai, tačiau, treniruotės metu gavau kur kas labiau patyrusią porininkę, tad, galiu sakyti, jog tik gavau nuo jos į kaulus”.


Nors sportuojant pasitaikė ir traumų, dėl kurių sportą tekdavo kuriam laikui pristabdyti, jas išsigydžiusi Rūta vis skubėdavo sugrįžti, nes kiekviena treniruotė - naujas iššūkis, energijos bomba ir sėkmės receptas siekiant asmeninių tikslų!


Parengė Lina M. Foto Martynas G.





237 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page