top of page
Ieškoti

Atrasti savyje kovotoją galima bet kokiame amžiuje

Atnaujinta: 2021-07-29


Vieną iš Fitbokso studijos senbuvių Simą kiekvienas ilgiau lankantis treniruotes apibūdintų ne tik kaip labai gerai pasirengusį sportininką, bet ir kaip aktyvų studijos bendruomenės narį. Simo patirtis koviniame sporte tęsiasi nuo vaikystės, kadangi susižavėjimas šiuo sportu užsižiebė išbandžius Muay Thai, karate bei žiūrint begalę kovinių video. O prieš daugiau kaip 3 metus jis nusprendė užsukti į Fitbokso studiją, neišsigandęs pažįstamos merginos bauginimo, kad „Čia labai sunku, kažin, ar Tu ištversi!“. Vertinant Simo tuometinį ryžtą galima netgi juokauti, kad iššūkiai kovotojams suveikia priešingai – paskatindami rizikuoti ir save išbandyti.


LABIAUSIAI ŽAVINTYS DALYKAI


Simas mini, kad pirmiausia jį sužavėjo tai, jog kiekvienas sportininkas yra pats atsakingas už savo sprendimus ir kiekvieno rezultatas yra proporcingas jo įdėtoms pastangoms. Taip pat ši sporto šaka ypatinga, nes ugdo ne tik fizinį, bet ir psichologinį pasirengimą: „Prieš sparingus kiekvieną apima labai stiprus jaudulys, tačiau norėdamas rezultato kovotojas turi su juo susidoroti“, - sako Simas. Ir, svarbiausia, kad treniruočių metu kiekvienas lankytojas gali maksimaliai išsikrauti, paleisdamas sukauptas neigiamas emocijas ir iš studijos išeidamas šviežia galva.


JAUNOJI TRENIRUOČIŲ PARTNERĖ


Paklaustas, kaip į studijos gretas prisijungė viena jauniausių lankytojų Liepa, Simas sako: „Ji pati norėjo pabandyti, tad paklausiau trenerį Maksą, ar ji ne per jauna ir galiu atsivesti sportuoti kartu. Maksas padrąsino, kad, jei tik Liepai įdomu, būtinai atsivesčiau! O dabar jai netgi yra sudaryta atskira treniruočių programa, pagal kurią ir sportuoja“. Be to, Liepa pirmoji Simui grįžus iš treniruočių skuba paklausti, kaip vyko treniruotė ir kaip sekėsi.

Vis dėlto, Simą stebina ir tai, kad vos pradėjus lankytis treniruotėse Liepos motyvacija tik išaugo: „Rytais, prieš treniruotes, ji ne tik keliasi kur kas anksčiau, tačiau pati susideda aprangą, pirštines bei kitus treniruočių reikmenis“. O turbūt labiausiai džiugina ne tik jos tobulėjimas, bet ir tas nekantrus laukimas bei uolus „namų darbų ruošimas“ kartojantis vieną ar kitą kombinaciją. Be to, treneris Maksas kitiems studijos nariams nuolat giria Liepą, sakydamas, kad ji yra labai pavyzdinga, nors dar visai jaunutė ir tik pradeda savo kovotojos kelią!


SVAJONĖS IR TIKSLAI


Paklaustas apie iššūkius Simas neslepia, kad norėtų puikiai sparinguotis ir ringe nurungti savo priešininkus. O jei dar pasitaikytų galimybė sudalyvauti varžybose – tai būtų galima prilyginti vienos iš svajonių išsipildymui. Ne veltui klausiamas apie moto, kuriuo vadovaujasi sportuodamas, Simas sako „Ypatingo šūkio neturiu, tačiau visuomet sau primenu, kad labai svarbu niekada nepasiduoti“.


Kovotojais tiesiog gimstama! Tokią išvadą galima daryti išgirdus Simo ir Liepos istorijos, atvedusios juos į studiją. O, kai sportuoji kartu su artimiausiais, visuomet palaikančiais ir motyvuojančiais nepasiduoti, visi sportiniai iššūkiai tampa įgyvendinami! :)

Parengė : Lina M.

137 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page